تماس با ما
جمعه, 10 فروردين 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۵/۰۱/۲۸ 
مهندس سلطان كمالی: اقتصاد دانش بنیان، صنعت نفت را از خام فروشی نجات می دهد
 اقتصاد دانش بنیان تنها راهی است که صنعت نفت از خام فروشی نجات یابد.

به گزارش روابط عمومی و به نقل از شانا؛ مهندس سلطان کمالی،  مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، عصر امروز (شنبه ٢٨ فروردین ماه) در همایش "صنعت نفت دانش بنیان ؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی" و در پنل " مزیتهای بلندمدت اقتصاد مقاومتی در اقتصاد دانش بنیان نفت" با بیان این مطلب گفت: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که براساس تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل گرفته و سرمایه گذاری در دانش و صنایع دانش پایه مورد توجه خاص قرار می گیرد.

وی افزود: مطالعات بر سه پایه؛ مخزن، چاه و تاسیسات روزمینی در جهت افزایش تولید، ضریب برداشت نفت ، افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها ، اجرایی کردن نتایج حاصل از مطالعات، جایگزینی برق به جای دیزل و توربوژنراتور، استفاده از لوله های غیرفلزی در انتقال نفت و تالابها، جلوگیری از سوزندان گازهای همراه و تسهیل کار بخش خصوصی و تبدیل آن به برق،اولویت بخشی تولید از میدانهای مشترک، کاهش حجم دولت  از جمله  زمینه های اقتصاد مقاومتی در حوزه غرب کارون بوده است.

مهندس کمالی، با تاکید بر ضرورت بازنگری مبانی توسعه و طراحی تاسیسات در ایران، ادامه داد: مشخصه های مبانی توسعه مبتنی بر تولید در دهه ٥٠ تا ٨٠ به توسعه مبتنی بر دانایی در دو دهه اخیر تغییر پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان،  از جمله مشخصه های مبانی توسعه مبتنی بر تولید در دهه های ٥٠ تا ٨٠ را سرمایه، نیروی کار و واحدهای تولیدی و صنعتی اعلام و اظهار کرد: در این دهه ساختارهای نظام بر پایه شهرکهای صنعتی، مناطق ویژه اقتصادی  و آموزشگاههای فنی و حرفه ای بود.

وی تصریح کرد: در دو دهه اخیر، توسعه مبتنی بر دانایی با مشخصه های نوآوری، نیروی انسانی، کارآفرینی و واحدهای تحقیق و توسعه SMEs  بود و ساختارهای این مراکز رشد پارکهای علم و فناوری، مناطق توسعه فناوریهای نوین،  مناطق ویژه علم و فناوری و دانشگاههای کارآفرین بوده است.

مهندس کمالی، بر ضرورت بازنگری در مقررات، دستورعملها و قوانین جاری بر معاملات اشاره کرد و افزود: باید به سمت انتخاب مدیران هماهنگ با مدیران مسئول سیاستهای جدید اقتصادی در جهت چابکی سازمان و سلامت کار حرکت کرد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، همچنین پیشنهاد کرد به جای اهتمام به پژوهش صرف در مراکز پژوهشی، توسعه مراکز فناوری و نوآوری مورد تاکید قرار گیرد.

به گفته وی، امروزه در دنیا مراکز توسعه و نوآوری بر تبدیل دانش موجود در جهان بر ثروت تا میزان تولید مقالات علمی متمرکز شده است.

مهندس کمالی، یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی را تقویت مراکز تحقیقاتی دانش بنیان و ارتقای دانش تجربی، فنی و حرفه ای و صنعتی دانشگاهها از آکادمیک تک بعدی به کار حرفه ای اعلام کرد.

وی ادامه داد: اتصال این مراکز با همکاری تنگاتنگ با کارگا هها و شرکتهای حرفه ای نفتی و ایجاد کسب و کار و تجاری سازی تکنولوژیهای نفتی در داخل کشور با تقویت دانش ساخت و توسعه فناوریهای موجود پس از انتقال به داخل کشور و بومی سازی است از جمله مولفه های اقتصاد مقاومتی است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، در پایان، گرفتن بازارهای کشورهای نفتی همسایه  در زمینه فناوریهای نفتی و ارائه خدمات فنی عملیات مربوطه با اعزام نیروی متخصص زیرنظر شرکتهای داخلی و سودآوری را از دیگر مشخصات اقتصاد مقاومتی دانست.
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.0.9.0
    V6.0.9.0